Tourwinnaar Chris Froome heeft zijn contract bij Team Sky verlengd. De Britse formatie heeft daarnaast Mikel Nieve ingelijfd.

Sky maakte maandag bekend dat tien renners een contract hebben getekend en hield de duur van de nieuwe overeenkomsten in het midden.

Naast Froome hebben Peter Kennaugh, David Lopez en Ian Stannard bijgetekend. Richie Porte en Geraint Thomas hadden dat tijdens het afgelopen wielerseizoen al gedaan.

De Spaanse klimmer Nieve, die overkomt van het gestopte Euskaltel, is één van de vier aanwinsten van Sky. Ook Sebastian Henao, de neef van Sergio Henao die al bij de ploeg rijdt, Nathan Earle en Philip Deighnan zijn aangetrokken.

Groeien

De 28-jarige Froome is tevreden met zijn nieuwe overeenkomst. "Het was een geweldig jaar voor me en dan is het prettig om zo af te sluiten. Ik ben er sinds de start van dit team bij en weet dat dit de juiste plek voor me is om te blijven groeien."

"Zonder het juiste team is het onmogelijk om races te winnen en ik hoop nog jaren een grote rol te spelen in de successen van Sky. Het is een eer om continu gesteund te worden hier."

Rond de Tour gingen er al geruchten dat Froome zijn contract tot en met 2016 zou verlengen. De in Kenia geboren Brit werd in 2012 al tweede in de Ronde van Frankrijk en schreef dit jaar ook de Dauphiné op zijn naam.

Zijn nieuwe teamgenoot Nieve haalde zowel in de Vuelta d'España als in de Giro d'Italia twee keer de top tien. Dit jaar werd hij twaalfde in de Tour.