De basketballers van de Toronto Raptors hebben in de nacht van zondag op maandag (lokale tijd) een einde gemaakt aan de ongeslagen thuisreeks van Oklahoma City Thunder.

De Raptors wonnen met 104-98 nadat de eerste dertien thuiswedstrijden van dit NBA-seizoen door Oklahoma City Thunder was gewonnen.

City Thunder evenaarde daarmee het record van Seattle Supersonics, dat in het seizoen 1976/77 eveneens de eerste dertien thuisduels van het seizoen won.

De nederlaag van Oklahoma was extra pijnlijk omdat de ploeg van coach Scott Brooks aan het einde van het derde kwart nog elf punten voorstond. In het laatste kwart maakte Toronto de ruime achterstand alsnog ongedaan.

Kyle Lowry groeide met 22 punten uit tot de topscorer van de Raptors. Liefst vijf spelers van Toronto eindigden in de dubbele cijfers.

Indiana Pacers

Indiana Pacers won met duidelijke cijfers van Boston Celtics: 106-79. Paul George was topscorer bij de Pacers met 24 punten. Lance Stephenson was ook op dreef met een zogeheten triple-double.

Stephenson maakte twaalf punten, pakte tien rebounds en gaf tien assists. In het vorige duel dit seizoen met de Celtics noteerde hij ook al dubbele cijfers op alle drie de onderdelen.

Kevin Love maakte 45 punten voor Minnesota Timberwolves in het duel met Los Angeles Clippers. Het was echter niet genoeg voor de zege.

De Clippers wonnen na verlenging met 120-116. Bij de winnende ploeg maakte Blake Griffin 32 punten en pakte tien rebounds.