Door een 2-0 thuisoverwinning zondag tegen ADO Den Haag gaat PSV als de nummer zeven van de eredivisie de winterstop in. Het gat met koplopers Ajax en Vitesse is met elf punten groot. Toch geloven Adam Maher en Jürgen Locadia in een titel voor de Eindhovenaren.

"Als PSV zijnde moet je altijd voor het kampioenschap gaan. En ik denk ook dat het nu nog steeds kan", aldus Locadia die voor beide treffers tekende tegen ADO Den Haag.

De twintigjarige spits noemt de laatste drie kampioenschappen van Ajax als voorbeeld. "Ajax stond de afgelopen jaren ook op een behoorlijke achterstand. Volgens mij stonden ze op een gegeven moment zelfs tien punten achter. Maar ze werden wel drie keer op rij kampioen."

Ook bij Maher is het vertrouwen groot na de zege op ADO nadat een week eerder bij FC Utrecht al met 5-1 gewonnen werd. "Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat we mee kunnen doen om de titel. En dat vertrouwen is er nog steeds", aldus Maher.

"Begin deze maand zijn we tegen Feyenoord begonnen met iets goeds. Die lijn hebben we doorgetrokken en dat resulteert in winst tegen Utrecht en ADO. Het gaat de goede kant op."

Niet goed

Ondanks de winst beseft Maher wel dat het spel van PSV tegen tien spelers van ADO Den Haag (doelman Gino Coutinho kreeg na een half uur rood) in de tweede helft niet goed was.

"De eerste helft was prima, we creëerden veel kansen en scoorden twee keer. Maar na rust was het niet best, dat klopt. "

"Dat is een verschil met de afgelopen maanden. Toen speelden we vaak heel goed, maar wonnen we niet. Nu spelen we minder, maar winnen wel. Dat is ook wel lekker. In deze fase zijn de punten het belangrijkste."

Lees al het eredivisienieuws op NUsport