DEN HAAG - Wielrenner Michael Boogerd is de komende weken ingeen enkel criterium te bewonderen. De kopman van de Rabobankploegontbreekt, omdat 'niemand' hem voor deze zogenaamde kermiskoersenheeft uitgenodigd. Daarover is hij verbaasd en boos tegelijk.

"Het ergste vind ik dat enkele organisatoren naar buitenbrengen dat ik te duur ben", aldus Boogerd maandag in zijn columnin De Telegraaf. "Op deze manier gooien zij mijn goede naam tegrabbel. Ik neem hen dat bijzonder kwalijk, aangezien ik metniemand om de tafel heb gezeten."

Teleurstellend

Boogerd eindigde zondag in de Ronde van Frankrijk teleurstellendop de 74e plaats, op ruim twee uur van zesvoudig winnaar LanceArmstrong. Hij geeft toe dat zijn prestaties in de Tour "verre vanbijzonder" waren.

"Maar op basis van mijn voorjaar met tweede plaatsen in deAmstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik had ik toch gehoopt dat ikme aan het Nederlandse volk mocht tonen. Drie maanden later zijn deorganisatoren van de criteriums mij blijkbaar vergeten. Maar zekunnen en mogen niet over mij oordelen op het moment dat ze nietweten wat mijn kostprijs is."

Boogerd ziet echter ook voordelen in de stille weken die voorhem in het verschiet liggen. "Zonder criteriums kan ik me nurustig voorbereiden op de Classica San Sebastian, de olympischewegwedstrijd en het Kampioenschap van Zürich."