Louis van Gaal ziet niets in een duobaan. De oefenmeester is niet bereid zijn functie als bondscoach te combineren met die van trainer van een club.

"Iedereen die mij kent, weet dat ik dat niet doe", zegt de keuzeheer van het Nederlands elftal zondag tegen de NOS. "Dat is zeker niet het geval."

Van Gaal ontkende voor de camera het bezoek van voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur en weigerde commentaar te geven op een mogelijke overgang naar de Engelse club, die op zoek is naar een vervanger van de ontslagen Portugees André Villas-Boas.

Toch sluit de voomalige trainer van Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München niet uit dat hij als manager aan de slag gaat op White Hart Lane. "Ik heb gezegd dat ik in de Premier League wil gaan werken, dus de kans is groot", zegt Van Gaal. "Er is een tijd dat het bekend wordt en er is een tijd dat dat moet worden voorbereid. Dan is er geen plaats voor de media."

De naam van de Nederlandse trainer dook zondag op in Britse media, maar de bondscoach van Oranje weigerde in te gaan op de interesse. ''Ik heb ook gelezen dat Frank de Boer en Guus Hiddink in de picture zijn. Makelaars zeggen dat, die vinden dat interessant. Maar of het werkelijk zo is, weten we nooit. Ik geef nooit commentaar op de aanbiedingen die ik krijg.''

Afscheid

De 62-jarige Amsterdammer liet in een eerder stadium al weten dat hij na het WK in Brazilië van komende zomer afzwaait als bondscoach van Oranje. Aanvankelijk zou het dienstverband bij de KNVB zijn laatste klus zijn als trainer, maar Van Gaal liet al vaker doorschemeren dat een verlenging van zijn carrière niet ondenkbaar is.

"Zoals ik er nu over denk, stop ik ermee, met coachen. Afscheid. Maar als een mooie Premier League-club zich meldt, wil ik nog wel eens overwegen dat te doen", zei de oefenmeester een halfjaar geleden. Liverpool klopte in 2012 al tevergeefs aan bij Van Gaal, die later een verbintenis zou ondertekenen als keuzeheer van het Nederlands elftal.

Spurs

Tottenham ontsloeg Villas-Boas vorige week. Hoewel de Londenaren in meer dan een eeuw niet zo veel punten hadden binnengehaald als onder de Portugees, vond de directie de resultaten teleurstellend. De Spurs staan momenteel zevende in de Premier League. Voormalig eredivisiespelers Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Christian Eriksen staan onder contract op White Hart Lane.

Lees ook: 'Tottenham Hotspur wil Van Gaal als opvolger Villas-Boas'