Kiki Bertens heeft zondag haar titel geprolongeerd bij de KNLTB Masters. De speelster uit Wateringen versloeg in de finale Olga Kalyuzhnaya met 6-3 6-3. Bij de heren won Igor Sijsling.

Bertens maakte in het Topsportcentrum in Rotterdam haar rentree na een operatie aan de enkel, die ze in september onderging.

Ze reist zondagavond nog naar Australië om daar het nieuwe seizoen te beginnen. Als voorbereiding op de Australian Open speelt ze in Brisbane en Sydney.

Voor Bertens waren de wedstrijden bij de Masters, waar dit jaar ook de Nederlandse titels op het spel stonden, een bonus. "Dit toernooi had voor mij niet de prioriteit. Ik had me gericht op Australië, maar het is voor het ritme mooi dat ik hier al heb kunnen spelen. Dit zijn toch extra wedstrijden voor mij'', zei Bertens na haar zege.

Het belangrijkste voor haar is dat ze weer op de baan staat. "Ik sta pijnvrij te spelen. Dat is heel erg fijn. Ik heb nog wel wat ritme nodig. Maar ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Ik heb er erg veel zin in.''

Beter

De beste Nederlandse op de wereldranglijst liet zaterdag al aan NUsport weten dat ze zich weer sterk voelt op de baan na haar maandenlange afwezigheid.

"Ik heb nog wedstrijden nodig om meer ritme op te doen. Nu maak ik nog te veel fouten, maar op de trainingen gaat het eigenlijk heel goed. Als alles op zijn plek valt, ben ik straks een stuk beter dan dit jaar."

Sijsling

Ook bij de heren ging de winnaar van vorig jaar er met de titel vandoor. Igor Sijsling was in de finale met 6-1 3-6 6-3 te sterk voor Jesse Huta Galung.

Door zijn winst mag de Amsterdammer zich ook Nederlands kampioen noemen. De nationale titelstrijd is dit jaar voor het eerst verbonden aan de Masters.

Sijsling, die ook in 2007 de beste was, won de eerste set van de spannende partij. In het tweede bedrijf vocht Huta Galung zich terug. In de beslissende set kregen beide spelers kansen. Huta Galung had bij een stand van 4-3 vier breakkansen, maar benutte ze niet. Sijsling sloeg in de volgende game wel toe en besliste daarna de wedstrijd in zijn voordeel.

"Het was een pittige wedstrijd'', concludeerde Sijsling na afloop. "In de derde set kon het beide kanten op. Gelukkig viel het uit naar mijn kant. Ik ben blij met mijn spel. Ik heb weinig fouten gemaakt.''

Lees ook: Bertens: 'Ik ben straks beter dan ooit'