Ajax begint zondagmiddag met Joël Veltman in het hart van de verdediging aan de uitwedstrijd tegen Roda JC.

De 21-jarige verdediger had in de aanloop naar het duel last van zijn voet en onderging een MRI-scan, waardoor hij een twijfelgeval was voor trainer Frank de Boer.

Ook heeft De Boer een plek in de basis ingeruimd voor Christian Poulsen. De Deen mocht donderdag in het duel in de KNVB-beker met IJsselmeervogels ook al op het middenveld beginnen.

Door de basisplaats van Poulsen begint Daley Blind, net als tegen IJsselmeervogels, op de linksbackpositie. Viktor Fischer begint opnieuw in de basis. Vorige week werd hij bij het uitduel met Cambuur (1-2) nog gepasseerd ten faveure van Lucas Andersen.

Roda zal het tegen Ajax zonder Frank Demouge moeten doen. De lange spits heeft een teenblessure. Ook de al langer geblesseerde spelers Davy De Beule, Guy Ramos en Mark-Jan Fledderus ontbreken tegen de landskampioen.

Het duel in Kerkrade begint om 12.30 uur.

Opstelling Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Bonevacia, Biemans, Van Peppen; Hupperts, Sutchuin Djoum, Donald, Kali, Paulissen; Németh.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, Sigthorsson, Fischer.