In een duel tussen twee van de best presterende teams in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft Oklahoma City Thunder zaterdag (lokale tijd) een knappe zege geboekt bij San Antonio Spurs.

Guard Russell Westbrook had met 31 punten een belangrijke aandeel in de overtuigende uitwinst: 100-113. Het was de achtste zege op rij van Thunder dat op 22 overwinningen staat tegen vier nederlagen.

Daarbij was het al de tweede keer dit seizoen dat de ploeg de Spurs, dat in Tony Parker de topschutter (23) had, de baas bleef. Thunder schreef donderdag nog geschiedenis door met de dertiende thuiszege op rij voor een record te zorgen.

Portland Trail Blazers blijft keurig in het spoor van Oklahoma. De formatie boekte tegen New Orleans Pelicans (110-97) de 23e zege van het seizoen. Damian Lillard maakte 29 punten voor de Trail Blazers, terwijl de bijdragen van LaMarcus Aldridge en Wesley Matthews, allebei goed voor 18 punten, ook niet gering waren.

Houston Rockets herstelde zich tegen Detroit Pistons van de zware nederlaag tegen Indiana Pacers vrijdag. Dwight Howard leidde de Rockets naar een eenvoudige zege: 114-97.

De center maakte liefst 35 punten, zijn hoogste aantal dit seizoen. Bovendien pakte hij ook nog eens 19 rebounds.