Feyenoord kan de tweede seizoenshelft met een goed gevoel tegemoet zien. De Rotterdammers sloten zaterdagavond het kalenderjaar 2013 af met een ruime zege op PEC Zwolle: 3-0.

Lex Immers was met twee treffers de grote man bij Feyenoord, dat de vierde competitiezege op rij boekte. De ploeg van coach Ronald Koeman blijft vierde, maar de achterstand op koploper Vitesse is nog maar vier punten.

Feyenoord kreeg in De Kuip amper tegenstand van Zwolle. Het team van coach Ron Jans was begin dit seizoen lange tijd koploper, maar is inmiddels al acht duels zonder zege. Het spel van de bezoekers was dan ook belabberd.

Ondanks het overwicht duurde het tot de 33e minuut voor Immers de score opende met een hard schot in de bovenhoek. De aanvallende middenvelder had tot dat moment al een aantal kansen gemist en was zichtbaar opgelucht met pas zijn tweede treffer op eigen veld.

Sterretjes

Zes minuten later maakte de Hagenaar al zijn tweede. Na een sterke actie van Jordy Clasie schoof Immers de bal langs doelman Diederik Boer. Zwolle-coach Jans was duidelijk niet tevreden en greep tijdens de rust in met een driedubbele wissel.

Bart van Hintum, Giovanni Hiwat en Stef Nijland kwamen in plaats van Rochdi Achenteh, Mustafa Saymak en Jesper Drost. De ingreep had niet het gewenste resultaat, want ook in de tweede helft was Zwolle machteloos tegen Feyenoord.

Tien minuten na rust beloonde Jean-Paul Boëtius een prima wedstrijd met een doelpunt. Ruben Schaken en Graziano Pellè kregen daarna nog goede kopkansen, maar Zwolle werd gespaard en daarna wist Feyenoord dat de zege binnen was en nam het gas terug.

Koeman kon Immers nog op een publiekswissel trakteren door Otman Bakkal in te brengen. De trainer werd zelf luid gesteund door de eigen aanhang. Na de minuut stilte voor zijn woensdag overleden vader Martin Koeman betuigden de supporters hun steun en in de twaalfde minuut was De Kuip gevuld met sterretjes voor de coach en zijn vader.

Lees ook: Koeman: 'Enorm tegen deze avond opgekeken'

Lees ook: Jans: 'Waren decor voor geïnspireerd Feyenoord'