Ruud Vormer is zaterdagavond basisspeler bij Feyenoord dat het in De Kuip opneemt tegen PEC Zwolle. De middenvelder vervangt Tonny Vilhena, die op de bank zit.

Verder kiest coach Ronald Koeman voor dezelfde namen als zijn eenmalige vervangers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst woensdag in de beker tegen Heracles Almelo.

De hoofdtrainer ontbrak bij dat duel wegens het overlijden van zijn vader Martin, die zaterdag ook in De Kuip wordt geëerd door de Rotterdamse fans. Feyenoord plaatste zich via strafschoppen voor de kwartfinales van de beker.

Er is de nummer vier van de eredivisie veel aan gelegen om in de competitie de vierde zege op rij te boeken om ook na de winterstop uitzicht te houden op een topklassering.

Lachman

PEC Zwolle schaarde zich ook bij de laatste acht in het bekertoernooi door eerstedivisionist Excelsior met 4-1 te verslaan. Coach Ron Jans heeft zijn elftal ten opzichte van dat duel op drie plekken gewijzigd.

Verdediger Darryl Lachman ontbreekt door een hamstringblessure en wordt vervangen door Joost Broerse. Mustafa Saymak keert op het middenveld terug in de basis en dat gaat ten koste van linksback Bart van Hintum.

In dezelfde linie is Mateusz Klich, die in de beker werd gespaard, terug. Daardoor zit Giovanni Hiwat op de bank. Zwolle is na een goede competitiestart afgezakt naar de tiende plaats en heeft al zeven competitiewedstrijden niet gewonnen.

Opstellingen

(4-2-1-3) Formaties (4-5-1)
Erwin Mulder Mulder 1
1 Diederik Boer Boer
Daryl Janmaat Janmaat 2
2 Bram van Polen van Polen ©
Stefan de Vrij de Vrij 3
4 Maikel van der Werff van der Werff
Joris Mathijsen Mathijsen 4
14 Joost Broerse Broerse
Bruno Martins Indi Martins Indi 5
8 Rochdi Achenteh Achenteh
Ruud Vormer Vormer 8
6 Mustafa Saymak Saymak
Lex Immers Immers 10
22 Kamohelo Mokotjo Mokotjo
Jordy Clasie Clasie 6
11 Jesper Drost Drost
Ruben Schaken Schaken 27
43 Mateusz Klich Klich
© Graziano Pellè Pellè 9
30 Ryan Thomas Thomas
Jean-Paul Boëtius Boëtius 7
9 Fred Benson Benson