Kiki Bertens voelt zich na haar enkeloperatie weer ijzersterk op de tennisbaan. De Wateringse staat zondag in de finale van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam en dat moet een opmaat zijn voor een goed 2014.

Dit jaar verliep voor Bertens niet helemaal naar wens. Na een goede seizoenstart kreeg ze last van haar enkels en een medische ingreep bleek noodzakelijk. In het Topsportcentrum keerde ze terug na vier maanden afwezigheid.

"Ik heb nog wedstrijden nodig om meer ritme op te doen. Nu maak ik nog te veel fouten, maar op de trainingen gaat het eigenlijk heel goed. Als alles op zijn plek valt, ben ik straks een stuk beter dan dit jaar", aldus Bertens tegen NUsport.

"Ik heb door die operatie veel tijd gehad om na te denken. Dat is ook wel eens lekker omdat we normaal maar een week of twee per jaar vakantie hebben. En door die operatie kan ik met mijn lichaam nu bewegingen maken die ik daarvoor gewoon niet kon."

"Ik kan veel meer uit mijn benen halen. Bovendien ben ik aanvallender gaan spelen. Dat is nog wel even zoeken, maar ik heb mijn spel echt doorontwikkeld. Ik ben blij dat ik hier wat wedstrijden kan spelen en dat het steeds een stukje beter gaat."

Accepteren

Bertens haalde in april met de 41e plek de beste WTA-ranking uit haar carrière. Inmiddels is ze afgezakt naar de 87e plaats. Haar coach Martin van der Brugghen gelooft in een sterkere comeback, maar Bertens is zelf nog voorzichtig.

"Het gaat nog niet helemaal zoals ik wil, maar ik kan het accepteren. Ik kom van heel ver en de vreugde dat ik weer terug ben, is erg groot. Komend jaar hoop ik gewoon fysiek fit te blijven. Als ik het hele jaar zonder pijn kan spelen, ben ik al tevreden."

Het seizoen van Bertens begint op het WTA-toernooi in Brisbane, dat op 29 december van start gaat. Meteen na de finale van de Masters zondag tegen Olga Kalyuzhnaya vertrekt ze naar Australië. Daar volgen ook nog het toernooi van Sydney en de Australian Open, waar ze dit jaar bij haar debuut in de openingsronde strandde.

Lees ook: Schoorel terug bij oude coach Ehritt-Vanc

Lees ook: Huta Galung en Sijsling wederom in finale Masters