Skiester Lindsey Vonn scheurde afgelopen november tijdens een val in een training toch haar kruisband af. Dat heeft de Amerikaanse zaterdag toegegeven aan de Duitse tv-zender ZDF.

De olympisch kampioene van Vancouver op de afdaling zei eerder dat ze bij die val 'slechts' een klein scheurtje had opgelopen.

Bij de WK van februari in Schladming scheurde ze dezelfde kruisband al helemaal af, waarna het nog maar de vraag was of ze op tijd fit zou raken voor de komende Spelen in Sotsji.

Toch zette de Amerikaanse alles op alles om terug te komen, waarbij ze vooralsnog meerdere keren nieuwe problemen met haar knie kreeg, zoals na de val in november.

Zaterdag verdraaide Vonn bij de wereldbekerafdaling in Val d'Isere opnieuw haar knie en moest ze haar race voortijdig afbreken.

De Amerikaanse had begin december haar rentree gemaakt op de piste in het Canadese Lake Louise. Ze dacht er wel aan om zich tijdelijk terug te trekken uit het wereldbekercircuit en zich te richten op de trainingen, maar besloot uiteindelijk toch van start te gaan in Val d'Isere.

Sotsji

Vonn wil ondanks haar knieblessures nog steeds deelnemen aan de Spelen in Sotsji. "Ik wil doorgaan, de hoop is er nog steeds", zei ze.

"Er is altijd risico dat ik meer schade oploop aan mijn knie, maar dat is oké voor mij. Ik ben 29 en ben niet zo jong meer."

Overigens won Marianne Kaufmann-Abderhalden de afdaling in Val d'Isere. De Zwitserse snelde na 1.47,28 over de finish. Ze was net iets sneller dan Tina Maze, de nummer twee uit Slovenië (1.47,57). Cornelia Hütter uit Oostenrijk eindigde als derde (1.47,80).