Op de eerste dag van Duel in the Pool heeft Moniek Nijhuis met het Europese team de 4x100 meter wisselslag gewonnen. Met een tijd van 3.49,14 minuten waren de Europese zwemsters ruim twee seconden sneller dan de concurrenten uit de Verenigde Staten. 

Europa leidt na de openingsdag van de tweejaarlijkse wedstrijd met 68-54.

Nijhuis dook tijdens de 4x100 meter in het Schotse Glasgow als tweede het water in. Ze hield de voorsprong die de Tsjechische Simona Baumrtova al had gepakt vast.

Ook op de 200 meter schoolslag kwam Nijhuis in actie. Daarop eindigde ze met 2.24,78 als vijfde. De winst ging naar de Amerikaanse Micah Lawrence (2.19,15).

Femke Heemskerk deed mee aan de 100 meter vrije slag. Heemskerk finishte als vijfde in 52,86 seconden, maar zag de winst wel naar Europa gaan. De Zweedse Michelle Coleman klokte de winnende tijd met 52,65.

In totaal werden veertien onderdelen afgewerkt. Zaterdag staan er nog zestien onderdelen op het programma.

Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo meldde zich af voor Duel in the Pool. De 23-jarige zwemster vindt zichzelf niet fit genoeg om deel te nemen, liet ze vrijdag weten. Bij de vorige editie in 2011 was ze nog wel van de partij.

Bij de eerste edities van het Duel in the Pool gingen Australië en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan. In 2009 werd het Australische team vervangen door zwemmers uit Europa.