Clarence Seedorf zou een voorcontract als trainer hebben getekend bij AC Milan. De Nederlander is nu nog als speler actief bij het Braziliaanse Botafogo, maar moet met ingang van volgend seizoen aan het roer staan in San Siro.

Dat is donderdag besproken tijdens een bestuursvergadering van de 'Rossoneri', zo meldt het doorgaans betrouwbare Sky Sport Italia vrijdagavond.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou Seedorf zelfs al een onderhoud hebben gehad met voorzitter Silvio Berlusconi, die een groot bewonderaar is van de 87-voudig international van Oranje.

Massimo Allegri, de huidige oefenmeester van de Italiaanse club, komt niet langer voor in de plannen van AC Milan en zou na afloop van de lopende voetbaljaargang het veld moeten ruimen. Zowel vicevoorzitter Adriano Galliani als bestuurslid Barbara Berlusconi zou zich ook achter de beoogde aanstelling van Seedorf scharen.

De 37-jarige middenvelder stond tussen 2002 en 2012 al liefst tien seizoenen onder contract bij AC Milan, waarmee hij onder meer twee keer beslag legde op de Champions League. Daarvoor kwam de geboren Surinamer uit voor stadgenoot Internazionale, Real Madrid, Sampdoria en Ajax.

Anderhalf jaar geleden streek de rechtspoot neer in Rio de Janeiro. Seedorf leidde Botafogo onlangs middels een vierde plaats in de Série A naar de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Ook André Villas-Boas, eerder deze week ontslagen bij Tottenham Hotspur, zou op de shortlist staan in San Siro, maar Seedorf geniet de voorkeur bij de achttienvoudig kampioen van de Serie A.