Igor Sijsling is doorgedrongen tot de halve finales van de KNLTB Masters in Rotterdam. De als eerste geplaatste Amsterdammer won vrijdag met 6-2, 6-4 van Antal van der Duim. 

Bij de laatste vier stuit de 26-jarige titelverdediger op Thiemo de Bakker (3).

Sijsling, door de afzegging van Robin Haase als eerste geplaatst, had nog geen uur nodig om zich te ontdoen van de nummer 420 van de wereld. De 26-jarige Amsterdammer, zelf zeventigste op de wereldranglijst, moest in de tweede set wel een break achterstand repareren alvorens hij de partij kon beslissen. 

Jesse Huta Galung probeert in de andere halve eindstrijd een finaleplek af te dwingen. De als tweede geplaatste Haarlemmer won in het Topsportcentrum in drie sets van Boy Westerhof: 3-6, 6-3, 6-0. Westerhof won verrassend de eerste set en ging tot 3-3 in de tweede set gelijkop met Huta Galung. De nummer 101 van de wereld liet zijn opponent daarna kansloos door negen games op rij te winnen.

Huta Galung speelt in de halve eindstrijd tegen Thomas Schoorel.

Vrouwen

Bij de vrouwen wist Lesley Kerkhove vrijdag ook de halve finales te bereiken. De 22-jarige Zeeuwse won in drie sets van de vijf jaar jongere Indy de Vroome (6-3, 1-6, 6-1), waardoor zij zich mag opmaken voor een confrontatie met topfavoriete Kiki Bertens.

In de andere halve eindstrijd speelt de als tweede geplaatste Olga Kalyuzhnaya tegen Bibiane Schoofs. De 25-jarige wildcardspeelster profiteerde vrijdag van de opgave van de als vierde geplaatste Angelique van der Meet (3-6, 6-2, 3-2), waardoor ze voorkwam dat de gehele top vier in de halve finales staat. 

Schoofs verraste in de eerste ronde ook al Michaëlla Krajicek.

Lees al het tennisnieuws op NUsport