Luis Suarez heeft zijn contract verlengd bij Liverpool. Dat maakte de nummer twee van de Premier League vrijdag bekend.

De 26-jarige aanvaller uit Uruguay had nog een contract tot medio 2016 bij Liverpool en heeft nu voor meerdere jaren bijgetekend. 

De club maakte het exacte aantal jaren dat Suarez bijgetekend niet bekend. Afgelopen zomer stuurde Suarez nog aan op een vertrek bij Liverpool, maar moest zich uiteindelijk neerleggen bij een langer verblijf op Anfield Road.

Volgens Britse media wordt Suarez door zijn nieuwe contract de best betaalde Liverpool-speler ooit. De Uruguayaan verdient nu circa 120.000 euro per week. Door zijn nieuwe contract zou dat bedrag verdubbeld worden.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn ambities waar kan maken en prijzen kan winnen met Liverpool. Mijn doel is om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen", aldus de aanvaller.

"De supporters hebben mij ervan overtuigd om bij te tekenen. Ik ben erg trots dat ik het shirt van Liverpool mag dragen."

Rodgers

"Dit is fantastisch nieuws voor iedereen die iets te maken heeft met Liverpool en met name voor de fans", stelde trainer Brendan Rodgers.

Suarez scoorde dit seizoen zeventien keer in elf Premier League-duels. Liverpool staat tweede in de Premier League met twee punten achterstand op koploper Arsenal.

Liverpool nam de 26-jarige aanvaller begin 2011 voor 25 miljoen euro over van Ajax. Hoewel de Uruguyaan sindsdien een aantal keer in opspraak raakte, onder meer vanwege het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic, is hij bij de 'Reds' uitgegroeid tot de absolute ster.