De bedreigde trainer Tini Ruijs heeft vrijdag ontslag genomen bij MVV.

Ruijs liet al eerder doorschemeren dat hij twijfelde of hij door moest gaan na de bedreigingen van eigen supporters woensdag na het verloren KNVB-bekerduel bij de amateurs van JVC Cuijk.

Naast Ruijs stapt zijn assistent Cookie Voorn op. Wie zaterdag namens de Maastrichtse club op de bank zit bij Jong Ajax-MVV is nog niet bekend.

MVV heeft nog overwogen om niet te spelen tegen Jong Ajax, maar na overleg met de Amsterdamse club gaat de wedstrijd toch door.

Klap

Ruijs kreeg woensdag in de rust van het bekerduel met JVC Cuijk zelfs een klap van een MVV-supporter. De vrouw van Ruijs werd belaagd bij haar auto toen ze om veiligheidsredenen eerder wegging bij het sportpark.

Naast de bedreigingen aan het adres van Ruijs en zijn vrouw werden ook spelers van MVV bedreigd. Een Maastrichtse steward raakte gewond.

MVV-fans probeerden de kantine van JVC te bestormen, maar werden door de politie tegen gehouden. Vier agenten liepen verwondingen op.

De Jupiler League-club is inmiddels een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden. Donderdag ging de training om veiligheidsredenen niet door.

Lees al het voetbalnieuws op NUsport