Naomi van As is na een jaar weer opgenomen in de selectie van de Nederlandse hockeysters voor een trainingskamp in Zuid-Afrika.

De dertigjarige Van As is hersteld van de kruisbandblessure die ze in mei opliep in de halve finale van de play-offs om de landstitel. Ze scheurde een kruisband in haar rechterknie af. 

De middenveldster maakte vorige maand haar rentree bij haar club Laren. Ze was eind november nog niet fit genoeg om deel te nemen aan de Hockey World League in Argentinië, die door Oranje werd gewonnen.

De selectie van bondscoach Max Caldas vertrekt op 13 januari naar Zuid-Afrika en keert op 3 februari terug. De trip geldt als voorbereiding op het WK dat in mei 2014 in Den Haag wordt gehouden.

Eva de Goede

Ook Eva de Goede zit weer bij de selectie. Zij is weer fit nadat ze bij de Hockey World League ontbrak door een hamstringblessure. Kelly Jonker reist niet mee naar Zuid-Afrika, zij blijft in Nederland om te herstellen van een schouderblessure.

Kiki Collot d'Escury en Sabine Mol ontbreken eveneens. Caldas passeert het tweetal voor de trainingsstage. Jongelingen Lisanne de Lange en Laura Nunnink keren terug naar Jong Oranje om zich voor te bereiden op het jeugd-EK van komend jaar in België.