Argos-Shimano zal met Marcel Kittel als kopman aan de start staan in de Tour Down Under die zondag 19 januari van start gaat in Adelaide.

Naast de 25-jarige sprinter heeft Argos met Nikias Arndt, Johannes Martin Fröhlinger en Simon Geschke nog drie Duitsers geselecteerd.

Koen de Kort is de enige Nederlander die namens Argos zal rijden in Australië. De Fransman Thierry Hupond en de Amerikaan Thomas Peterson completeren de zevenkoppige selectie van ploegleider Addy Engels.

Zwaardere etappes

Argos, dat begin 2014 een nieuwe hoofdsponsor presenteert, was afgelopen zomer succesvol in de Tour de France met Kittel. De Duitser won vier etappes. Maar Argos mikt in Australië niet alleen op de massasprints.

"Natuurlijk willen we een paar massasprints winnen met Marcel, maar er zullen niet veel massasprints zijn in Australië", zegt Engels.

"Met Simon Geschke hebben we ook iemand die de zwaardere etappes kan winnen. Het parcours van een aantal etappes ligt hem perfect en in een kleine groep kan hij een sprint winnen.''

De Tour Down Under is de eerste World Tour-wedstrijd van 2014 en eindigt op 26 januari. Vorig jaar won Tom-Jelte Slagter van Blanco Pro Cycling het eindklassement. In 2014 rijdt de Nederlander voor Team Garmin Sharp.