Feyenoord-trainer Ronald Koeman voelt zich volgens zijn zaakwaarnemer Guido Albers in zijn hemd gezet door de KNVB.

Uit een reconstructie van NRC Handelsblad bleek donderdag dat de voetbalbond Koeman een aanbod heeft gedaan om assistent te worden van de beoogde nieuwe bondscoach Guus Hiddink.

Albers bevestigt het aanbod. "Assistent-bondscoach, kom op zeg. Dat is toch ook wel een beetje onder zijn niveau", aldus de zaakwaarnemer vrijdag in het AD.

"Ik heb de bond er zelf over gebeld. En twee weken geleden belde ik ook al zelf om te vragen of Hiddink eerste kandidaat was. Dat kreeg ik toen al bevestigd. Heel jammer allemaal."

"Ik heb de KNVB drie jaar gestalkt omdat Ronald zo graag bondscoach wilde worden. Maar het kwam er niet van dus. Daar is Ronald niet kwaad om, overigens. Hij accepteert dat er een andere kandidaat is", stelt Albers.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen wilde niet reageren op het NRC-artikel. "Ik focus me op de invulling van de nieuwe technische staf en ga niet in op allerlei reconstructies."

Geen spelletjes

Hiddink ontkent dat hij Koeman bewust ‘de pas afsneed’ in de strijd om het bondscoachschap. "De KNVB is hierin leidend. Als de bond in mij een geschikte bondscoach ziet voor de komende twee jaar, is dat hun keus en hun verantwoordelijkheid. En ik leen me nooit voor spelletjes en ik speel ze nu ook niet."

De suggestie dat Koeman ook kwaad op hem is, wijst Hiddink van de hand. "Ik heb hem maandag gelijk gebeld , in grote terughoudendheid omdat ik wist dat het heel slecht ging met zijn vader."

"Ronald vond het geen probleem om even te praten. Hij verwijt me niks, er is niets tussen ons en daar ben ik zeer blij om. Ik ken deze jongen al zo lang en heb hem hoog zitten als mens en als trainer", aldus Hiddink.