Frank de Boer denkt er niet aan om Ajax te verruilen voor Tottenham Hotspur. De trainer van Ajax werd eerder op donderdag in verband gebracht met de Londense club.

''Ik voel me heel vereerd ", zei hij donderdag na het bekerduel van de Amsterdamse club bij IJsselmeervogels (3-0). ''Maar ik heb het prima bij Ajax naar mijn zin en ben nog lang niet klaar."

Tottenham Hotspur is op zoek naar een opvolger voor de eerder deze week ontslagen André Villas-Boas. De formatie uit Londen heeft zich nog niet officieel bij Ajax voor de hoofdtrainer gemeld. Wel polste de leiding van de club de zaakwaarnemer van De Boer.

''Die weet hoe ik erover denk maar heeft me toch even gebeld", zei de oud-verdediger. ''Het is leuk dat ik er goed op sta. Spurs is ook een mooie club. Ik zeg trouwens ook niet dat ik de grootste kandidaat was. Ze zullen wel meer mensen gepolst hebben."

IJsselmeervogels

De Boer was daarnaast tevreden na afloop van het gewonnen bekerduel met IJsselmeervogels. ''Qua inzet was het goed. Als je na tien minuten met 2-0 voor staat dan is dat een compliment waard."

"Maar ik wil ook IJsselmeervogels een compliment maken. Ze zijn echt blijven spelen en probeerden druk te zetten. Ze waren nog een paar keer gevaarlijk ook.''

De Boer toonde zich voor de camera van FOX Sports eveneens ingenomen met de zeventienjarige debutant Jairo Riedewald, die een kleine twintig minuten als linksback mee mocht doen in plaats van Daley Blind.

''Die jongen is een heel groot talent. Ik heb hem niet voor iets bij de selectie gehaald. Hij kan het niveau moeiteloos aan. Daar ben ik blij om.'' De coach van Ajax was ook te spreken over keeper Kenneth Vermeer, die in het bekertoernooi de voorkeur krijgt boven Jasper Cillessen.

''Het is heel belangrijk om twee goede doelmannen te hebben. Ik hoop dat Kenneth blijft, al moet je ook realistisch blijven als er een heel mooie club voor hem komt. Maar ik ben blij met Vermeer. Van mij hoeft hij zeker niet weg."

Ajax plaatste zich door de overwinning in navolging van PEC Zwolle, AZ, Roda JC, JVC Cuijk, FC Utrecht, Feyenoord en NEC als achtste en laatste club voor de kwartfinale van de KNVB-beker.