De derde en laatste testdag in Bahrein is donderdag in de Formule 1 voortijdig afgebroken wegens eens klapband van Mercedes-coureur Nico Rosberg.

De Duitser kreeg met de materiaalpech te maken toen hij met ongeveer 320 kilometer per uur over het circuit reed. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Er was vervolgens onvoldoende tijd om de wagen van Rosberg nog te repareren, waardoor de organisatie besloot om de testdag voortijdig te beëindigen.

Rosberg plaatste een tweet, die binnen enkele minuten weer verwijderd was. "Ik spinde op volle snelheid bij 320 kilometer per uur", was er te lezen. "Mijn band ontplofte zonder waarschuwing."

De testdagen in Bahrein zijn nieuw en bedoeld om de Pirelli-banden uit veiligheidsoverwegingen aan een test te onderwerpen in de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren Force India en Toro Rosso waren aanwezig.

Een woordvoerder liet weten dat het programma niet gewijzigd zal worden en dat het incident nu eenmaal kan gebeuren bij een testdag. Het incident zal wel onderzocht worden.

Lees alles over de Formule 1 op NUsport