Thomas Schoorel heeft donderdag de halve finales bereikt bij de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam.

De Amsterdammer was in twee sets te sterk voor David de Goede: 6-3 en 6-4. De als vierde geplaatste Schoorel had in beide sets aan één break genoeg.

Schoorel, die het toernooi in 2010 op zijn naam schreef, treft in de halve finale de winnaar van de partij tussen Boy Westerhof en de als tweede geplaatste Jesse Huta Galung. Zij komen vrijdag in actie.

Ook Thiemo de Bakker bereikte de halve finales in Rotterdam. De Westlander, als derde geplaatst, won donderdagavond in het Topsportcentrum in drie sets van Matwé Middelkoop. Het duo stond een uur en twintig minuten op de baan: 6-2, 3-6 en 6-4.

De organisatie verwacht dat De Bakker met favoriet Igor Sijsling, die vrijdag dan wel moet winnen van Antal van der Duim, gaat uitmaken wie om de titel speelt.

Krajicek

Bibiane Schoofs, in Rotterdam toegelaten met een wildcard, schakelde Michaëlla Krajicek in de eerste ronde uit in drie sets: 7-5, 2-6 en 6-3.

Krajicek maakte in de beslissende fase te veel fouten voor een goed resultaat. Bij 3-4 in derde set, na met veel moeite een break te hebben geforceerd, werd ze meteen zelf gebroken waarna Schoofs de wedstrijd op eigen service in haar voordeel besliste.

Schoofs staat vrijdag in de kwartfinales tegenover Angelique van der Meer, die als vierde is geplaatst. De winnares van die partij neemt het op tegen Olga Kalyuzhnaya, die woensdag de laatste vier al bereikte.

Kiki Bertens maakte haar rol in de kwartfinale waar, zij het met de nodige moeite. Quirine Lemoine dwong haar tot een fikse inspanning. Bertens won de eerste set pas in de tiebreak en kreeg ook in de tweede veel tegenstand. Lemoine verloor in de tiende game haar opslag en de partij, die meer dan anderhalf uur duurde: 7-6 (6) en 6-4.

Eerder op de dag wist Indy de Vroome bij de dames door te dringen tot de kwartfinales. Ze rekende met 6-2 en 6-2 af met Eva Waccano.

De zeventienjarige tennisster uit Cromvoirt treft in de kwartfinale de als derde geplaatste Lesley Kerkhove. Kiki Bertens is als eerste geplaatst in Rotterdam, bij de mannen is dat Igor Sijsling.