De competitie in de eredivisie begint komend seizoen op vrijdag 8 augustus.

Het weekeinde daarvoor, op zondag 3 augustus, vindt de strijd om de Johan Cruijff Schaal plaats.

De laatste wedstrijd in de play-offs is op zondag 31 mei 2015. De finale van de KNVB-beker wordt op zondag 3 mei 2015 gespeeld in de Kuip.

De speeldagenkalender is tot stand gekomen in overleg met vertegenwoordigers van clubs, gemeenten en politie, meldt de KNVB.

''Het is ieder jaar weer een mooie uitdaging om te komen tot een zo optimaal mogelijke kalender voor de clubs en voetballiefhebbers'', aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken.

''Het is een volle kalender, maar met voldoende rust tussen de wedstrijden, zodat clubs elke wedstrijd optimaal kunnen presteren.''

De eredivisie kent één midweekse speelronde op 28, 29 en 30 april 2015. Op verzoek van FOX Sports begint de vroege zaterdagwedstrijd volgend seizoen om 18.30 in plaats van 18.45 uur. De late zondagwedstrijd verschuift van 16.30 naar 16.45 uur.

KNVB-beker

Na het nieuwe seizoen zullen niet langer de nummer vijf tot en met acht, maar de nummer vier tot en met zeven de play-offs gaan spelen om een ticket voor de Europa League. Nederland heeft immers één Europees startbewijs minder. Wel plaatst de winnaar van de KNVB-beker zich voortaan direct voor de groepsfase van de Europa League. 

De Jong: "De veranderingen bij UEFA pakken voor ons enerzijds natuurlijk ongunstig uit, omdat we in seizoen 2015/’16 één Nederlandse club minder in Europa hebben. Anderzijds juicht de KNVB directe plaatsing voor de groepsfase van de Europa League bij winst van de KNVB beker toe. De sportieve prestatie wordt daardoor maximaal beloond en het belang van de nationale beker wordt nog groter."