De training van MVV is donderdag om veiligheidsredenen afgelast. De Jupiler League-club verloor woensdag in de KNVB-beker met 2-1 bij Topklasser JVC Cuijk, waarna de Maastrichtse aanhang zich misdroeg.

MVV gaat onderzoek doen naar de ongeregeldheden in Cuijk, waarbij de spelers en vooral trainer Tini Ruijs bedreigd werden door de eigen aanhang. Ruijs, die geboren is in Cuijk, kreeg in de rust zelfs een klap.

"We betreuren wat er is gebeurd. We zijn al jaren bezig met deze club iets moois neer te zetten. En dan verpesten een paar idioten het", zegt Frans Erens, algemeen directeur van MVV, donderdag.

"Anders dan idioten kan ik ze niet noemen. Ze richten de club schade aan. We gaan alles intern onderzoeken en evalueren; daarna komen we met een verklaring naar buiten.''

De vrouw van Ruijs vertrok woensdagavond voor haar eigen veiligheid eerder van het sportpark in Cuijk. Ze werd nog belaagd in haar auto. De politie heeft daarop de verdere avond en nacht gepost bij het huis van de trainer, maar volgens Erens is daar niets gebeurd.

''Dat was uit voorzorg. Het is triest dat het moest, maar het is een normale procedure als iemand is bedreigd'', aldus Erens.

Fles

Na het bedreigen van de trainer en zijn vrouw liep de situatie op het sportpark verder uit de hand. Een Maastrichtse steward die bij de hoofdingang stond, raakte gewond. Ze werd per ambulance afgevoerd. MVV-fans probeerden de kantine van JVC te bestormen, maar werden door de politie tegen gehouden.

Tijdens het optreden van de politie raakten in totaal vier agenten gewond. Een agent kreeg een fles tegen het hoofd en een andere agent werd door een supporter op de neus geslagen. De politie heeft vooralsnog één iemand aangehouden.

Volgens Ron Elsen, technisch manager van MVV, zullen de beelden die gemaakt zijn door de club specifiek bekeken worden.  

"Sportief gezien kan het gebeuren dat je verliest, maar dit gaat ver over alle grenzen van het fatsoen. Al zijn het honderd supporters die zich misdragen hebben, zo nodig krijgen ze allemaal een stadionverbod", aldus Elsen.

Lees ook: MVV-trainer Ruijs bedreigd door eigen supporters