Feyenoord heeft zich woensdag ternauwernood geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker.

De Rotterdammers worstelden zich na strafschoppen langs Heracles Almelo. In het Polman Stadion stond het na verlenging 1-1.

Feyenoord-doelman Erwin Mulder pakte de penalty van Ben Rienstra nadat de eerste elf strafschoppen in de serie waren benut.

Coach Ronald Koeman was afwezig bij Feyenoord op de avond dat zijn vader Martin overleed. Zijn assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst namen de coaching over.

Rood

Feyenoord speelde een matige wedstrijd in het Polman Stadion. De ploeg dwong nauwelijk kansen af en het was Heracles dat de beste mogelijkheden had.

Toch kwamen de Rotterdammers in de twaalfde minuut op voorsprong door een treffer van Graziano Pellè, die zondag tegen FC Groningen ook al de matchwinner was.

Bryan Linssen bracht de Almeloërs een kwartier later al weer op gelijke hoogte. In de tweede helft was de thuisploeg beter, maar mede door het goede spel van doelman Mulder bleef het gelijk.

In de verlenging moest Stefan de Vrij binnen drie minuten het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. Gek genoeg kwam Feyenoord met een man minder nauwelijks in de problemen tegen de vermoeide spelers van Heracles. Ruud Vormer kreeg zelfs de beste kans, maar schoof de bal naast. Gelukkig voor de invaller won Feyenoord alsnog.