HOCKENHEIM - Michael Schumacher heeft zondag op Hockenheim de Grote Prijs van Duitsland gewonnen. Het was de derde keer dat de heerser van het formule-1-circuit in eigen land won. De Duitse Ferrari-rijder boekte bovendien zijn elfde zege van dit seizoen en zijn 81e in totaal.

Op de tweede plaats finishte de Engelsman Jenson Button in zijn BAR Honda, vóór de Spanjaard Fernando Alonso in een Renault. De wereldtitel kan Schumacher nauwelijks nog ontgaan. Zijn voorsprong op nummer twee, teamgenoot Rubens Barrichello, bedraagt inmiddels punten.

Wereldrecord

Met zijn triomf evenaarde Schumi het wereldrecord van elf GP-zeges in één seizoen, dat al op zijn naam stond. In 2002 leverde hij al eens dezelfde prestatie. In de huidige jaargang won Schumacher slechts één wedstrijd niet. Met nog zes races te gaan, gaat hij het record ongetwijfeld verbeteren. Schumacher is op jacht naar zijn zevende wereldtitel.

Tweede plaats

Voor ruim 100.000 toeschouwers leidde Schumacher nagenoeg van start tot finish. Slechts af en toe na een pitstop was hij de eerste plaats even kwijt. Spannender was de strijd om de tweede positie, tussen Button en de jeugdige Alonso.

Räikkönen

De tweestrijd speelde zich af, nadat Kimi Räikkönen al in de dertiende ronde noodgedwongen had opgegeven. Met hoge snelheid vloog de Fin uit de baan, zonder daarbij verwondingen op te lopen. Op dat moment reed hij in tweede positie, op korte afstand van Schumacher.

"Tot dat moment stond ik zeker onder druk", zei Schumacher naderhand. "Räikkönen zat vlak achter me. Ik was nergens zeker van. Ook later bleef het oppassen. Uiteindelijk is het een prachtig weekeinde geworden. Pole-position en vervolgens winnen voor eigen publiek. Maar het was zeker geen gemakkelijke zege."

Wellicht had Schumi met enige onzekerheid uitgezien naar zijn 'thuiswedstrijd'. Alleen in 1995 en 2002 won hij op Hockenheim, een score die in schril contrast staat met bijvoorbeeld zeven keer winst in Frankrijk en Canada.

Button

De tweede plaats van Button was opvallend, omdat hij een slechte startpositie had. Wegens een onreglementaire motorwissel voor de kwalificatie moest hij van de 13e positie vertrekken. "Natuurlijk ben ik blij met dit resultaat. Waarschijnlijk was het mijn beste race ooit. Aan de andere kant was het wellicht anders gelopen als ik van plaats nummer drie had kunnen starten."