Feyenoord treedt woensdagavond met Ruben Schaken aan in de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. De aanvaller ontbrak in de voorgaande thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-0) door een lichte knieblessure.

Hij werd in dat duel vervangen door John Goossens, die in Almelo weer op de bank begint. Het basisteam van de Rotterdamse ploeg is verder ongewijzigd.

Heracles Almelo start met hetzelfde elftal dat in het afgelopen weekeinde op eigen veld AZ met 2-0 versloeg. De ploeg van trainer Jan de Jonge haalde uit de laatste drie competitieduels zeven punten. Eind oktober won Heracles knap met 2-1 van Feyenoord in De Kuip.

Er zijn in het uitvak van het Polman Stadion geen Rotterdamse fans aanwezig omdat de clubleiding van Feyenoord niet akkoord ging met een verplichte buscombi-regeling die de burgemeester van Almelo had opgelegd.

Havenaar

Giorgi Chanturia vervangt woensdagavond zoals verwacht Mike Havenaar in de voorhoede bij Vitesse. De Arnhemmers gaan dan op bezoek bij Roda JC in de achtste finale van de KNVB-beker.

De Japanse spits kreeg woensdag alsnog drie wedstrijden schorsing voor een overtreding op Stijn Schaars in de wedstrijd tegen PSV.

Trainer Peter Bosz houdt voor de rest vast aan de basisspelers die zondag met 3-2 van NAC Breda wonnen. Rick Plum en Regilio Vrede, die de zondag ontslagen trainer Ruud Brood voorlopig opvolgen, hebben Roly Bonevacia, Arnaud Sutchuin Djoum en Mitchel Paulissen een basisplek gegeven.

Frank Demouge is geblesseerd bij de Limburgers, terwijl Wiljan Pluim genoegen moet nemen met een plek op de bank. Het duel in Kerkrade begint om 19.45 en wordt geleid door arbiter Kevin Blom.