Luis Suarez kan de best betaalde voetballer ooit bij Liverpool worden. Directeur Ian Ayre heeft inmiddels met de zaakwaarnemer van Suarez gesproken over een nieuw contract.

Dat melden Engelse media woensdag. Suarez verdient nu circa 120.000 euro per week. Met een nieuw contract kan dat bedrag verdubbeld worden. 

Liverpool nam de 26-jarige aanvaller begin 2011 voor 25 miljoen euro over van Ajax. Hoewel de Uruguyaan sindsdien een aantal keer in opspraak is geraakt, onder meer vanwege het bijten van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic, is hij bij de 'Reds' uitgegroeid tot de absolute ster.

Afgelopen zomer flirtte Suarez met diverse andere clubs, maar bleef hij ondanks serieuze interesse van Arsenal in Liverpool. Hij keerde eind september weer terug van zijn schorsing en scoort sindsdien aan de lopende band.

''Iedereen weet dat het een moeilijke zomer voor me is geweest, maar de ontvangst van de fans toen ik mijn rentree maakte was geweldig'', zei hij eerder deze week. ''Dat was voor mij misschien wel het mooiste moment van dit jaar.''

Met zeventien doelpunten voert de spits momenteel de topscorerslijst van de Premier League aan.