Bert van Oostveen heeft woensdag laten weten dat hij nooit contact heeft gehad met Ronald Koeman over een mogelijk bondscoachschap van Oranje.

De trainer van Feyenoord werd de afgelopen maanden genoemd als een van de kandidaten voor de opvolging van Louis van Gaal, maar volgens de directeur betaald voetbal is er geen gesprek geweest met Koeman.

''De afgelopen dagen zie ik allerlei complottheorieën en feitelijke onjuistheden voorbij komen in verschillende media. De gesuggereerde theorieën vind ik bijzonder hinderlijk en verbazen mij ten zeerste'', zegt Van Oostveen op site van de KNVB.

''Laat ik helder zijn: het beeld zoals nu geschetst is absoluut onjuist. De KNVB heeft nimmer het initiatief genomen met Ronald Koeman of zijn zaakwaarnemer over een eventueel bondscoachschap te praten. Voor de komende periode focussen wij ons op het aanstellen van de nieuwe bondscoach en staf.''

Guus Hiddink lijkt de belangrijkste kandidaat om Van Gaal op te volgen. De ervaren coach zou dicht bij een principeakkoord met de KNVB zijn.

Van Oostveen liet maandag weten dat er nog geen beslissing is genomen. ''Wij gaan in deze fase helemaal niet in op namen of het moment waarin we zitten met één of meerdere kandidaten. We komen pas naar buiten als we rond zijn. Daar hebben we de tijd voor.''