Assistent-trainer Ernest Faber is niet van plan in de winterstop zijn functie bij PSV te verruilen voor het hoofdtrainerschap bij Roda JC.

"Ik ben met mijn volle verstand aan deze klus begonnen en dien mijn contract uit", aldus Faber, die nog tot 2015 onder contract staat in Eindhoven, tegen het ED.

Roda JC is op zoek naar een nieuwe trainer sinds de Limburgse club afgelopen zondag trainer Ruud Brood ontsloeg wegens teleurstellende resultaten. Rick Plum en Regilio Vrede nemen de taken van Brood tot de winterstop waar.

Naar verluidt was de 42-jarige Faber de voornaamste kandidaat voor Roda JC om Brood op te volgen.  Faber: "Dat streelt me, maar ik geef bij deze al duidelijkheid."

Ervaring

De Brabander was tussen 2010 en 2012 al hoofdtrainer van FC Eindhoven. Dit seizoen vormt hij met trainer Phillip Cocu en Chris van der Weerden de onervaren technische staf van PSV.

De kans is groot dat het drietal vanwege de teleurstellende resultaten van PSV in de winterstop wordt uitgebreid met een ervaren assistent. Faber staat daar positief tegenover.

"Als er bij PSV ervaring in de staf bijkomt, is dat gewoon goed. De resultaten vallen tegen, dat klopt. Daar lopen we niet voor weg. Ik heb er vertrouwen in dat we dat samen kunnen ombuigen."

PSV is op dit moment de nummer negen in de eredivisie. Roda JC staat veertiende.

Lees al het voetbalnieuws op NUsport