Karsten Kroon rijdt ook komend seizoen voor Tinkoff-Saxo. De 37-jarige Nederlander heeft zijn contract bij de ploeg van algemeen directeur Bjarne Riis met één jaar verlengd. 

Kroon rijdt sinds 2006 voor de ploeg van Riis, waar hij vorig jaar na een uitstapje van twee jaar bij BMC terugkeerde.

''Ik weet dat ik niet meer zo sterk ben als toen ik dertig jaar was, maar ik denk dat ik met mijn ervaring nog van waarde kan zijn voor de jonge renners'', zei Kroon dinsdag. ''Ik hou van het fietsen. Zolang dat mijn passie is en ik nog wat te bieden heb, blijf ik in het peloton.''

''Er zijn nog heel veel renners zonder contract voor volgend jaar, dus ik ben blij dat ik deel mag blijven uitmaken van één van de beste ploegen in het peloton.''

De voormalige Raborenner won in 2002 een etappe in de Ronde van Frankrijk, in 2009 eindigde hij als tweede in de Amstel Gold Race.

Ploegleider Riis, die onlangs de eigendomsrechten van het team verkocht aan de Russische ondernemer Oleg Tinkov, ziet voor Kroon nog altijd een sleutelrol in de klassiekers.

''Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij onze gids in het peloton. Hij kent alle klassiekers beter dan bijna iedereen en was afgelopen seizoen van grote invloed op de winst van Roman Kreuziger in de Amstel Gold Race'', aldus Riis.

Naast Kroon verlengde ook de Deense veteraan Nicki Sörensen (38) zijn contract bij Tinkoff-Saxo met een jaar. Sörensen begint aan zijn veertiende jaar bij het team.