Robert Gesink gaat komend jaar weer meedoen met de Tour of California. De Belkin-renner won de Amerikaanse rittenkoers in 2012 en liet het evenement dit jaar links liggen.

"Ik hoop te winnen in Californië, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. Het is niet zo dat ik 25 races per jaar win en er gewoon één kan uitkiezen", aldus Gesink in gesprek met Cyclingnews.

"Ik weet niet waarom, maar het lijkt erop dat ik het aan de andere kant van de oceaan beter doe", verwijst de Achterhoeker naar zijn overwinning van dit jaar in de Grote Prijs van Quebec.

De Tour of California wordt van 11 tot en met 18 mei verreden. Zijn deelname in Californië betekent dat Gesink in 2014 geen Giro d'Italia zal rijden. Hij moest daar dit jaar opgeven na een goede start.

Weerspreekt

Gesink gaf eerder al aan weer voor het klassement te willen gaan in de Ronde van Frankrijk. De klimmer weerspreekt dat hij in dat verband al voorbij is gestreefd door Bauke Mollema.

"Ik heb dingen gedaan die Nederlanders in de afgelopen dertig jaar niet hebben gepresteerd. Het is sport op het hoogste niveau en dat gaat nu eenmaal niet altijd zoals je wilt."

De nummer vijf van de Tour in 2010 denkt dat het goed is om met Mollema samen voor een goed klassement te gaan, al zal Laurens ten Dam ook een rol willen spelen na zijn dertiende plaats in de laatste editie.

"We hebben veel geluk nodig, dus het is waarschijnlijk beter om met twee man voor het algemeen klassement te gaan. We weten nooit wat er in de eerste week zal gebeuren, zeker met die kasseien."

Lees al het wielernieuws op NUsport