Leo Beenhakker treedt per direct toe tot de raad van commissarissen (rvc) van Sparta. De 71-jarige oud-trainer krijgt de portefeuille technische zaken en volgt de onlangs vertrokken Cor Pot op.

Dat meldt Sparta in een persbericht. 

“Met Leo Beenhakker halen we een schat aan ervaring binnen het betaalde voetbal in huis'', zegt Willem Bröcker, voorzitter van de rvc. ''Als geboren Rotterdammer is Leo een sympathisant van Sparta Rotterdam.''

''Hij bezoekt al jaren regelmatig de thuiswedstrijden op Het Kasteel en we zijn blij dat de club gebruik kan maken van zijn kennis en wereldwijde netwerk'', aldus Bröcker. 

'Don Leo' wil de Rotterdamse club met zijn voetbalkennis bijstaan en Sparta helpen om dit seizoen uit de Jupiler League te promoveren, zo zegt hij dinsdag in het AD.

''Dit is zo'n prachtige, traditierijke club, die historisch gezien gewoon op het hoogste niveau thuishoort. Daar kan ik niet zo één, twee, drie voor zorgen, maar ik wil wel graag helpen om dat doel te bereiken'', zegt Beenhakker.

De voormalig trainer van onder meer Feyenoord, Ajax en Real Madrid was in 2011 voor het laatst actief in de voetballerij. Bij het Hongaarse Újpest was hij technisch directeur.

''Ik heb me de laatste 47 jaar natuurlijk niet verveeld en breng de nodige ervaring mee'', aldus Beenhakker.