Gennaro Gattuso lijkt te worden verdacht van matchfixing. Bij de voormalige vedette van AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg is afgelopen nacht een huiszoeking verricht.

Bij zowel Gattuso als Cristian Brocchi (ex-Lazio Roma en AC Milan) doorzocht de politie de woning, zo melden verschillende Italiaanse media.

Andrea D'Amico, advocaat van Gattuso, heeft de actie bevestigd. "Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. We wisten niet dat zijn naam eruit zou komen. Nu moeten we uitzoeken welke omstandigheden tot deze situatie hebben geleid."

"Voordat we conclusies trekken moeten we alles verifiëren. Dat is erg belangrijk. Het is onze plicht om daarop te wachten voor de moraal van 'Rino'."

Gattuso ontkende dinsdag op de Italiaanse televisie krachtig elke betrokkenheid bij de malversaties. ''Ik ben boos en voel me beledigd'', zei hij. ''Ik zou niet eens weten hoe ik een wedstrijd op illegale wijze zou moeten beïnvloeden. Ik snap niets van dat hele gedoe.''

Last Bet

Zover bekend zijn de oud-topvoetballers niet gearresteerd. Wel werden in Milaan, Bologna, Rimini en Messina vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij namens gokkers probeerden voetballers om te kopen.

De huiszoekingen en aanhoudingen werden verricht in het kader van een langlopend onderzoek met de naam 'Last Bet'.

In 2010 kwam dat onderzoek op gang. Het leidde al tot (gevangenis)straffen voor onder anderen de oud-topvoetballers Guiseppe Signori, Cristiano Doni en Stefano Mauri.

Na een lang dienstverband bij AC Milan beëindigde Gattuso (35) vorig jaar zijn spelersloopbaan bij het Zwitserse FC Sion. Daar ging hij vervolgens ook als trainer aan de slag, maar moest hij al snel het veld ruimen.

Een avontuur als coach van Palermo was vervolgens ook geen succes. Na zes wedstrijden werd Gattuso al ontslagen bij de Serie B-club.