Bert van Oostveen wilde maandagavond na de bondsvergadering van de KNVB niet ingaan op de geluiden dat Guus Hiddink al bijna is aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.

"Wij gaan in deze fase helemaal niet in op namen of het moment waarin we zitten met één of meerdere kandidaten. We komen pas naar buiten als we rond zijn. Daar hebben we de tijd voor", aldus de directeur betaald voetbal.

Van Oostveen benadrukte dat hij niet de enige is die gaat over de opvolging van Louis van Gaal, die na het WK van volgend jaar stopt. "Het is helemaal niet zo dat het een besluit is van mij zoals her en der is gesuggereerd. Het moet goedgekeurd worden door de raad van commissarissen."

"We maken een shortlist en zij geven vervolgens hun zegen aan één of twee namen. Dat is altijd de procedure, dat was ook zo bij andere benoemingen", verduidelijkte Van Oostveen. Oud-international Johan de Kock werd maandag gekozen tot bestuurslid en zal ook bij dat proces betrokken worden.

Koeman

Ronald Koeman leek lang de gedroomde kandidaat om Oranje te gaan leiden. De coach van Feyenoord liet zondag na de wedstrijd tegen FC Groningen weten best wel een mening te hebben over het vermeende mislopen van het ambt, maar dat pas na de kerstdagen te willen delen. Van Oostveen: "Ik heb het niet gezien en ben er niet bij geweest. Ik weet niet of hij boos was."

Gerard Marsman, voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal, vroeg tijdens de vergadering betaald voetbal nog naar de benoeming van de nieuwe bondscoach. "Hij wilde zelf niet solliciteren, maar was net als heel Nederland benieuwd naar de procedure. Ik heb tegen hem hetzelfde gezegd. We doen geen uitspraken over de lopende procedure."

Het contract van Van Oostveen zelf loopt nog tot medio 2016. Zijn functioneren wordt jaarlijks geëvalueerd met de raad van commissarissen van de KNVB, die dus ook meebeslist over de nieuwe bondscoach.