Michael van Praag blijft ook de komende drie jaar voorzitter van de KNVB. Dat is maandagavond besloten op de algemene vergadering van de voetbalbond.

Van Praag staat sinds 2008 aan het hoofd van de KNVB. Eerder was de Amsterdammer bijna vijftien jaar preses van Ajax.

De 66-jarige Van Praag toonde zich uiteraard tevreden met de beslissing. "De manier waarop het gaat is heel erg leuk. Maar er kan altijd meer en daar ga ik me op richten."

Op de vergadering werd eveneens besloten dat de bouw van de KNVB Campus door mag gaan. De bond wil het sportcentrum in Zeist flink renoveren. Daar is een bedrag van ruim dertien miljoen euro mee gemoeid.

De KNVB hoopt met de verbouwing omstandigheden te creëren om het Nederlands elftal ook in Zeist te laten trainen en verblijven tussen de interlands door.

Erelidmaatschap

Van Praag reikte op de vergadering ook het erelidmaatschap van de KNVB uit aan Gerard Bouwer. De 72-jarige bestuurder verlaat zijn post als lid van de raad van commissarissen omdat de maximale zittingstermijn is bereikt.

Oud-international Johan de Kock zal de plaats van Bouwer overnemen. Simon Kelder, voormalig bestuurslid van Excelsior, werd herkozen in het bestuur betaald voetbal.