De Nederlandse handbalsters zijn er maandag niet in geslaagd om te stunten tegen Brazilië op het WK in Servië. De ploeg van bondscoach Henk Groener verloor in de achtste finales met 29-23 van de Zuid-Amerikaanse formatie.

Alleen in de eerste helft was Oranje dicht bij een verrassing. Na een rommelige openingsfase nam de equipe van Groener halverwege het eerste bedrijf zelfs een 10-8 voorsprong.

Vanaf dat moment wist Brazilië zich echter te herpakken en nam het al snel het initiatief over. Het resulteerde in een 16-14 ruststand in het voordeel van de kwartfinalist van de Spelen in Londen.

Even leek Oranje in de tweede helft mee te kunnen met de tegenstander, maar toen Brazilië uitliep naar 23-17 was de wedstrijd eigenlijk beslist.

Oranje kwam nog wel terug tot 23-20, maar Brazilië liet zich niet van de wijs brengen en plaatste zich redelijk eenvoudig voor de kwartfinales.

"Brazilië had fysiek meer te bieden. Wij kwamen kracht tekort", zei een teleurgestelde Groener na afloop tegen de NOS. "We hadden ons goed voorbereid en wilden graag door."

"We hebben ook zestig minuten strijd geleverd, maar Brazilië had hun aanval beter op orde dan wij de onze. Op belangrijke momenten hadden we ook weer de pech van te veel tijdstraffen, waardoor we niet meer in aanmerking kwamen voor de overwinning."