Ajax-trainer Frank de Boer is niet ongelukkig met Red Bull Salzburg als tegenstander in de zestiende finales van de Europa league

''Ik denk dat wij favoriet zijn'', reageerde De Boer maandag op de loting. 

''Toch zullen we er vol tegenaan moeten gaan om verder te komen. We mogen deze tegenstander absoluut niet onderschatten.''

De oefenmeester gaf ook toe dat de loting zwaarder had gekund. "Al staat Salzburg er wel heel goed voor. Ze staan bijvoorbeeld strak bovenaan in de competitie. Het worden interessante wedstrijden."

Aanvoerder Siem de Jong zei op de website van de Amsterdammers Salzburg nog niet zo goed te kennen. "Ze staan ruim bovenaan in de competitie, het zal dus wel een aardig team zijn."

Ajax treft de koploper van de Oostenrijkse competitie op 20 februari in Amsterdam. Een week later is de return in Salzburg.

De ploeg van De Boer stroomt in bij de Europa League door de derde plaats in groep H van de Champions League.

Red Bull Salzburg werd zonder puntverlies eerste in groep C van de Europa League met het Deense Esbjerg, het Zweedse Elfsborg en het Belgische Standard Luik als tegenstanders.

Achtste finales

Mocht Ajax weten te winnen van Salzburg, dan volgt in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Maccabi Tel Aviv en FC Basel. Daar denkt De Jong echter nog niet aan.

"Laten we ons eerst focussen op de eerste wedstrijd tegen Salzburg. Laten we die eerst maar winnen. Onze doelstelling is om zo ver mogelijk te komen in de Europa League."

Lees ook: AZ-trainer Dick Advocaat: 'Liberec net zo sterk en zwak als AZ'