LIVERPOOL - Mark van Bommel staat hoog op het verlanglijstje van Everton. Trainer David Moyes, die vrijdag met zijn selectie naar Houston is gevlogen voor enkele oefenwedstrijden, ziet de Nederlandse international van PSV als een grote aanwinst. "We volgen een paar voetballers", zei Moyes op de website van Everton, "en hij is een van de spelers die we bij Everton zouden willen krijgen".

Everton is Tomasz Radzinski (ex-Anderlecht) kwijtgeraakt. De Canadese aanvaller, die afgelopen seizoen een goed tandem vormde met de Engelse ster Wayne Rooney, heeft een contract ondertekend bij Fulham. De supporters kunnen Tim Cahill verwelkomen op Goodison Park. De Australische international, die deel uitmaakt van de olympische selectie van zijn land, werd overgenomen van Millwall.

Van Bommel (27) meldde zich begin deze maand, hersteld van de achillespeesblessure die hem het EK kostte, weer op de Herdgang om de training bij PSV te hervatten. Het buitenland kon de 25-voudig international evenwel nog niet uit het hoofd zetten. De vermoedens over een aanstaand vertrek kregen nieuwe voeding in Eindhoven door het aantrekken van de Hongaar Csaba Feher (ex-NAC).