Feyenoord heeft zondagmiddag dankzij een zwaarbevochten zege op FC Groningen aansluiting gehouden met de top in de eredivisie. Graziano Pellè was weer eens de gevierde man in De Kuip door het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Dankzij de zege blijft Feyenoord vierde op de ranglijst met dertig punten uit zeventien wedstrijden. Dat zijn er zes minder dan koploper Vitesse, dat NAC versloeg.

Groningen had al binnen een minuut de score kunnen openen, maar Tjaronn Chery miste in kansrijke positie. Vijf minuten later keken de Groningers al tegen een achterstand aan.

Jean-Paul Boëtius bediende Graziano Pellè op maat, die de 1-0 achter Marco Bizot kopte.

In het restant van de eerste helft had Feyenoord wel een licht  overwicht, maar wist het weinig gevaar meer te stichten.

Het duurde tot een kwartier na rust voordat de thuisploeg weer een grote kans kreeg. Pellè speelde zich knap vrij, maar het schot van de Italiaan spatte uiteen op de lat.

Bizot

Groningen voelde dat er wat te halen viel in De Kuip en werd via Andraz Kirm en Chery ook gevaarlijk. Erwin Mulder wist zijn doel schoon te houden.

Invaller Ruud Vormer, Pellè en Boëtius waren in de slotfase dicht bij de 2-0, maar Bizot hield Groningen op de been. 

Filip Kostic had vlak voor tijd nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn schoot ging net naast.

Lees ook: Koeman: 'Na de kerst praat ik over bondscoachschap'