Ajax heeft zondag de vijfde overwinning op rij geboekt in de eredivisie. De Amsterdammers hadden het erg lastig tegen Cambuur, maar wonnen dankzij een laat doelpunt van Davy Klaassen met 2-1.

Dankzij de zege blijft Ajax in het spoor van koploper Vitesse, dat afrekende met NAC.

Frank de Boer had zijn ploeg ten opzichte van het Champions League-duel met Milan op de nodige plaatsen gewijzigd. Zo stond Kolbeinn Sigthorsson in de spits en kreeg Lucas Andersen een kans als linksbuiten.

Daley Blind werd weer geposteerd op het middenveld, waardoor Ruben Ligeon de linksback was. De wijzigingen kwamen het spel van Ajax niet ten goede.

Cambuur begon op het kunstgras in Leeuwarden goed aan de wedstrijd. Erik Bakker was na twintig minuten gevaarlijk, maar zijn vrije trap ging vlak naast het doel van Jasper Cillessen.

Vijf minuten later stond Mohamed El Makrini vrij bij een corner, maar zijn kopbal was niet goed.

Vlak voor rust kwam Ajax tegen de verhouding in op voorsprong. Lasse Schöne was het eindstation van een goedlopende aanval van de Amsterdammers.

In de tweede helft wisten beide ploegen nauwelijks meer gevaar te stichten voor de vijandelijke doelen.

Klaassen

Cambuur zette Ajax wel onder druk en tien minuten voor tijd kreeg Ramon Leeuwin de kans op de gelijkmaker. De aanvoerder van de Friezen zag zijn kopbal gekeerd worden door Cillessen.

Even later was het wel raak. Een voorzet van El Makrini werd niet goed getaxeerd door Cillessen en Joël Veltman, waardoor Michiel Hemmen de 1-1 kon maken.

In de blessuretijd ging Ajax toch nog met de overwinning aan de haal. Klaassen schoot van dichtbij het winnende doelpunt binnen. Op dat moment stond Cambuur al met tien man door een rode kaart van Marcel Ritzmaier.

Het is voor het eerst sind april 2010 dat Ajax dankzij een treffer in blessuretijd een eredivisiewedstrijd wint.

Lees ook: De Boer: 'We komen heel goed weg'

Lees ook: Moisander: 'Geschrokken van ons niveau'

Lees ook: Klaassen: 'Mijn slechtste wedstrijd van het seizoen'