Ruud Brood is per direct ontslagen als trainer van Roda JC vanwege de tegenvallende prestaties van de Limburgers.

Dat maakt de nummer veertien van de eredivisie zondag bekend op de eigen site.

"De teleurstellende sportieve resultaten en de verwachting dat de prestaties op korte termijn in deze samenstelling niet zullen verbeteren liggen ten grondslag aan deze beslissing", zo meldt de directie van Roda JC in de verklaring.

De ploeg uit Kerkrade verloor zaterdag met 4-3 van NEC, nadat het met 0-2 was voorgekomen in de openingsfase. Roda heeft uit de laatste zes competitieduels maar twee punten gehaald en staat nu nog maar drie punten boven de hekkensluiter uit Nijmegen.

Na het duel in De Goffert roerde het Roda-publiek zich al, met onder meer een spandoek met 'Ruudje rot op'. "Zo gaat dat'', reageerde Brood daar zaterdag op. ''We hebben laten zien dat we best goed kunnen voetballen en resultaten kunnen halen, maar nu zit alles behoorlijk tegen.''

Zestiende

Brood was sinds vorig seizoen in dienst van Roda en eindigde in de vorige jaargang als zestiende met de club, waarna de ploeg in de play-offs voor promotie/degradatie maar nipt van Sparta Rotterdam won.

De 51-jarige coach was eerder in dienst van Helmond Sport, Heracles Almelo en RKC Waalwijk. In 2007 werd de oud-voetballer ook vlak voor de kerstperiode ontslagen bij Heracles.

Brood is de derde trainer die dit seizoen op straat wordt gezet in de eredivisie. Alex Pastoor (NEC) en Gertjan Verbeek (AZ) gingen hem voor.

Lees ook: Roda-directeur Van den Bunder: 'Brood toonde begrip'