De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben na drie nederlagen op rij weer eens een wedstrijd gewonnen.

De NBA-formatie was zaterdagavond (plaatselijke tijd) in Charlotte met 88-85 te sterk voor de Bobcats. Kobe Bryant droeg met 21 punten flink bij aan de zege.

De Lakers maakten het verschil in het laatste kwart. Met nog een kleine drie minuten te spelen leidde de thuisploeg nog met 85-79. De Lakers maakten echter begen punten op rij en pakten zo alsnog de overwinning.

Het was de eerste overwinning voor de Lakers sinds Bryant, die eind vorige maand zijn contract met twee jaar verlengde, een week geleden terugkeerde na een achillespeesblessure.

Miami Heat en Portland Trail Blazers blijven uitstekend presteren. De Trail Blazers boekten tegen Philadelphia 76ers de twintigste overwinning in 24 duels: 139-105. De koploper in de Western Conference produceerde tegen het zwak verdedigende Philadelphia liefst 21 driepunters, een clubrecord.

Miami was in eigen huis Cleveland Cavaliers de baas: 114-107. LeBron James was de grote man voor Miami door tegen zijn oude ploeg 25 punten te scoren. Dwyane Wade en Chris Bosh waren goed voor respectievelijk 24 en 22 punten.

Miami stond bij rust riant voor, maar door een dramatisch derde kwart (16-28) kwamen de Cavaliers nog dichtbij. Mario Chalmers voorkwam met twee driepunters dat Cleveland in slotkwart langszij kwam. Miami boekte zo de zeventiende zege van het seizoen.