FC Twente heeft zaterdag de vierde overwinning op rij geboekt in de eredivisie. De Tukkers hadden weinig problemen met regiogenoot Go Ahead Eagles: 3-1.

Twente lijkt steeds beter in vorm te komen en controleerde grote delen van de wedstrijd tegen de bezoekers uit Deventer.

Voor rust kreeg Go Ahead nog wel enkele mogelijkheden, maar in de tweede helft was Twente heer en meester.

Felipe Gutiérrez zette de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong. Hij benutte zijn eigen rebound nadat doelman Eloy Room de kopbal van de Chileen stopte.

Via snelle uitbraken waren ook de Eagles in de eerste helft soms gevaarlijk, maar doelman Nick Marsman hield zijn doel schoon.

Na rust verdubbelde Luc Castaignos de marge. De spits had zelf nauwelijks weet van het doelpunt want Youness Mokhtar kopte van dichtbij op het lichaam van zijn teamgenoot. De aanvaller leek overigens buitenspel te zijn.

Go Ahead bracht al snel de spanning terug in de wedstrijd. Jarchinio Antonia werd in het strafschopgebied naar beneden getrokken door Rasmus Bengtsson en Jop van der Linden benutte de toegekende penalty.

Tadic

Twente behield echter de controle en Dusan Tadic zorgde na ruim een uur voor de 3-1. De Serviër schoot een vrije trap knap achter Room.

Daarna speelde de thuisploeg het duel rustig uit en liet het na verder afstand te nemen van Go Ahead. Onder meer Castaignos en Tadic verzuimden nog te scoren.

Door de zege neemt Twente in ieder geval voor een aantal uur de tweede plaats in de eredivisie over van Ajax, dat zondag nog speelt tegen Cambuur. Go Ahead blijft knap elfde staan.

Lees ook: Castaignos geeft 'gestolen' doelpunt toe

Lees ook: Booy: 'Tweede treffer Twente valt moeilijk te accepteren'