NEC heeft zaterdagavond de tweede thuiszege op rij in de eredivisie geboekt.  De Nijmegenaren bogen voor eigen publiek een 2-0 achterstand tegen Roda JC in de tweede helft om in een 4-3 zege.

Ondanks de zege blijt NEC de hekkensluiter in de eredvisie. Het gat met de concurrenten Cambuur en ADO werd wel verkleind.

In een zeer attractieve eerste helft ging Roda het beste met de vele kansen om. Guus Hupperts opende na zeven minuten de score.

Het was het 29e eredivisieduel op rij dat NEC een tegendoelpunt kreeg. De Nijmegenaren keken na twaalf minuten zelfs tegen een 2-0 achterstand aan. Krisztián Németh verdubbelde de marge.

Ondanks de achterstand had NEC in het restant van de eerste helft het beste van het spel. Namens de thuisploeg was Kevin Conboy het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot trof de lat.

Vlak na rust wist NEC het net wel te vinden. Marnick Vermijl was de doelpuntenmaker. De treffer gaf de hekkensluiter vleugels.

Rieks

Na dik een uur spelen stond NEC namelijk voor. Tweemaal was Søren Rieks de gevierde man. Eerst kopte hij raak uit een vrije trap van Jakob Jantscher en vijf minuten later rondde hij een voorzet van Christoph Hemlein af.

NEC dacht het degradatieduel tien minuten voor tijd te beslissen toen Kevin Conboy uit een vrije trap de 4-2 binnen kopte. Maar Roda bracht via oud NEC’er Frank Demouge de spanning terug in de wedstrijd.

Een minuut voor tijd dachten de Limburgers nog recht te hebben op een strafschop. Rens van Eijden schoot de bal vlak voor de lijn tegen zijn eigen hand, maar het bleef zonder gevolgen.

RKC

RKC Waalwijk heeft zaterdag gewonnen bij ADO Den Haag. Dankzij twee doelpunten van Kenny Anderson zegevierde de ploeg van trainer Erwin Koeman met 2-1.

Anderson opende na zeven minuten de score en maakte tien minuten voor tijd ook de tweede. Tom Beugelsdijk deed daarna nog wat terug namens ADO.

Sander Duits had kort na rust een strafschop gemist voor RKC, dat met zeventien punten uit zeventien duels op de vijftiende plek staat. ADO Den Haag is zestiende met evenveel punten, NEC sluit de rij met vijftien.

Lees ook: Brood: 'Nu zit alles tegen'

Lees ook: Koeman: 'Gouden punten voor RKC'