Ook Marcel Brands heeft zijn steun uitgesproken voor de geplaagde PSV-coach Phillip Cocu. Volgens de technisch directeur van de Eindhovenaren zou een ontslag van de oud-international 'niet geloofwaardig' zijn.

"We zijn samen een weg ingeslagen, daar stonden we allemaal achter en staan we nog steeds achter", legt Brands zaterdag zijn standpunt uit op de radio bij BNR Sportzaken.

"We hebben met elkaar een visie uitgekristalliseerd en met elkaar beslissingen genomen. Phillip Cocu staat binnen PSV op geen enkele manier ter discussie."

De coach is de laatste weken steeds meer onder druk komen te staan, omdat zijn jonge ploeg al zeven wedstrijden op rij niet meer heeft gewonnen. PSV staat nu tiende in de eredivisie en kreeg donderdag de volgende klap door uitschakeling in de Europa League na een thuisnederlaag tegen Tsjornomorets Odessa (0-1).

Algemeen directeur Tiny Sanders benadrukte aan het begin van de week al hij nog een 'rotsvast vertrouwen' heeft in Cocu en dat PSV zal doorgaan op de ingeslagen weg. 

Cocu, die na de nederlaag van donderdag aankondigde dat de Brabanders in de winterstop op zoek gaan naar ervaren versterkingen, gaf zelf vorige week na de competitienederlaag bij Vitesse (2-6) aan dat hij 'niet snel de handdoek in de ring gooit'. 

Sanders

In de winterstop gaat PSV wel kijken of de trainersstaf moet worden versterkt met een ervaren man. Brands: "Misschien moeten we links of rechts iets bijsturen. We gaan het in de winterstop evalueren. Afgelopen zomer hebben we gesproken met Ronald Spelbos, maar die haakte af omdat hij bij Oranje wilde blijven."

Brands, die zelf bij PSV 'niet anders wil vertrekken, dan op een hele goeie manier', geeft toe dat huidige situatie in Eindhoven erg vervelend is. "Het is niet prettig, het vreet aan je. Het raakt je heel erg en dan ga je ook wel eens aan jezelf twijfelen."

Ook de positie van Sanders staat onder druk, maar Brands geeft aan dat hij hoopt dat zijn collega aanblijft in het Philips Stadion. "Ik weet dat hij in zijn hart heel graag doorgaat. En ik hoop dat hij blijft."

Gebaar

De PSV-selectie zal overigens als gebaar naar de aanhang komend weekend de kosten van de toegangskaartjes op zich nemen voor de fans die met de ploeg meereizen naar de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Het betalen van de zevenhonderd tickets komt neer op een kostenpost van ongeveer tienduizend euro voor de spelersgroep.