Kobe Bryant kan de Los Angeles Lakers vooralsnog niet inspireren tot grootse daden in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA).

Ook de derde wedstrijd sinds de rentree van de superster, die lang uitgeschakeld was door een gescheurde achillespees, ging verloren. Vrijdagavond was Oklahoma City Thunder, dat thuis nog ongeslagen is, duidelijk beter: 122-97.

Bryant moest door blessures van ploeggenoten spelen als point guard en onderscheidde zich met dertien assists. Hij maakte echter maar vier punten.

Dat is een schamel aantal in vergelijking met Kevin Durant. Die nam Oklahoma bij de hand met 31 punten. Daarnaast noteerde de forward in de 31 minuten speeltijd die hem waren gegund ook nog acht rebounds, vijf assists en vier steals. Russell Westbrook was Durant tot steun met bijna een 'triple double' (negentien punten, twaaf assists, acht rebounds).

De Lakers staan slechts dertiende in de Western Conference met tien zeges en twaalf nederlagen. Oklahoma City blijft bovenin meedoen met achttien overwinningen en vier verliesbeurten. "Ik maak me geen zorgen", bleef Bryant positief.

Spurs

San Antonio Spurs heeft dezelfde score na een thuiszege op Minnesota Timberwolves. Kevin Love, de sterspeler van de bezoekers, had mede door acht rake driepunters 42 punten en veertien rebounds, maar de Spurs raakten liefst 55,2% van hun schoten vanuit het veld en wonnen met 117-110.

De Fransman Tony Parker kwam uit op 29 punten voor de ploeg uit Texas, terwijl zijn Argentijnse ploeggenoot Manu Ginobili twintig punten bijdroeg.

Pacers

De leiders van de Eastern Conference, Indiana Pacers, waren in eigen huis te sterk voor Charlotte Bobcats, de ploeg van eigenaar Michael Jordan. De Pacers hebben thuis nog niet verloren (elf zeges) en zijn de eerste ploeg in de NBA met twintig overwinningen.

Topscorer Lance Stephenson kwam dicht bij een 'triple double' met twintig punten, elf rebounds en zeven assist. Alle basisspelers van Indiana hadden dubbele cijfers wat betreft punten.