Willem II staat ook na de 21e speelronde op de tweede plaats in de Jupiler League, die de Tilburgse club na vrijdag evenwel niet meer hoeft te delen.

De 'Tricolores' wonnen zelf bij FC Volendam (0-2), terwijl concurrent FC Eindhoven verloor van Fortuna Sittard (3-2). Koploper FC Dordrecht komt maandag pas in actie.

Willem II besliste het duel in Noord-Holland na rust. Jordens Peters opende de score, waarna topschutter Ruud Boymans de marge verdubbelde.

Eindhoven dacht in blessuretijd na een achterstand van 2-0 nog een punt weg te slepen uit Sittard, toen Josemar Makiavala de gelijkmaker noteerde. Gevaro Nepomuceno bezorgde de thuisploeg daarna alsnog de zege.

Ramon Voorn had Fortuna al vroeg op voorsprong gezet, waarna Aziz Khalouta nog voor rust zijn voorbeeld volgde. Na de pauze scoorde ook Yoann de Boer namens de Limburgers, zij het in het verkeerde doel.

Sparta

Sparta Rotterdam profiteerde dankbaar van de nederlaag van Eindhoven. De Kasteelclub klom naar de derde plaats met 38 punten, door een ruime zege bij FC Oss (1-5).

Pieter Langedijk was met drie doelpunten erg succesvol voor Sparta, dat in Roald van Hout en Mario Bilate de andere doelpuntenmakers had. Marcel van der Sloot maakte de enige goal voor Oss.

Excelsior kwam thuis in Rotterdam niet voorbij FC Emmen (2-2), Almere City zegevierde bij Telstar (1-3).