Feyenoord kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nog steeds niet beschikken over Samuel Armenteros. De aanvaller heeft nog te veel last van een voetblessure.

Armenteros, die de afgelopen twee duels ontbrak in de selectie, keerde vrijdag wel terug op het trainingsveld. De huurling van Anderlecht is echter niet fit genoeg om tot de wedstrijdselectie te behoren.

Dat geldt ook voor Miquel Nelom. De linksback is al langer uitgeschakeld met een bovenbeenblessure. Koeman hoopt tegen Groningen de goede serie van de laatste weken met zeges op PSV en sc Heerenveen voort te zetten.

"Alleen als we die lijn doortrekken in de komende duels, kun je spreken van meer regelmaat in onze prestaties. Bovendien bepalen die resultaten grotendeels het gevoel waarmee we richting de feestdagen gaan."

"Ons voetbal wordt steeds beter. Tegen sc Heerenveen en PSV hebben we vanuit onze sterktes gespeeld, met een hoge concentratie en veel agressiviteit. Dan zijn we goed en maken we veel kans om te winnen."

Na Groningen komt volgende week ook nog PEC Zwolle naar De Kuip. Tussendoor spelen de Rotterdammers nog tegen Heracles Almelo in de achtste finale van de KNVB-beker.

Zivkovic

Bij Groningen moet spits Richairo Zivkovic zondag tegen Feyenoord genoegen nemen met een plek op de bank. Dat heeft trainer Erwin van de Looi vrijdag al verklapt na de voorlaatste training van de Groningers in aanloop naar het duel in De Kuip.

''Richairo heeft het afgelopen halfjaar een geweldige vlucht genomen'', vindt Van de Looi. ''Het is ontzettend hard gegaan en hij heeft het goed gedaan, maar je zag dat hij het de laatste drie wedstrijden moeilijker had. Hij oogde minder fris en minder scherp en dan is het beter om even pas op de plaats te maken. Dat is ook helemaal niet erg.''

Van de Looi moet het in Rotterdam sowieso doen zonder Género Zeefuik en Nick van der Velden. Zeefuik trainde deze week wel weer met de groep mee, maar is nog niet wedstrijdfit. Van de Looi verwacht beiden dan ook niet voor de winterstop terug. Ook Nick Bakker is er nog niet bij.

Twente

FC Twente staat derde met drie punten meer dan nummer vier Feyenoord. De Tukkers zetten drie zeges op rij neer en daar moet zaterdag thuis tegen Go Ahead Eagles een vierde aan worden toegevoegd, vindt trainer Michel Jansen.

''Het is prettig dat we een paar keer achter elkaar gewonnen hebben'', aldus Jansen op de website van Twente. ''We wilden graag een goede serie neerzetten, maar wat ons betreft is een serie geen drie wedstrijden, maar zijn dat er meer.''

Twente kan zaterdag nog niet beschikken over Wout Brama en Quincy Promes, die nog geblesseerd zijn. Goed nieuws kwam er van de geblesseerde keepers. Sonny Stevens speelde deze week een volledige wedstrijd bij de beloften en Sander Boschker stond donderdagochtend voor het eerst sinds lange tijd weer op het trainingsveld.